Loading...

Adım Adım Dijital Pazarlama


Her işte olduğu Dijital Pazarlama sürecine başlarken de önceliğiniz planlı olmak olmalıdır. Doğru strateji ile ilerleyeceğiniz bir dijital pazarlama süreci her aşamada daha sağlam adımlar atmanızı sağlayacaktır.

İlk adım: Marka

Dijital Pazarlama sürecine başlarken markanızı, logonuzu ve en önemlisi marka tescilinizi gözden geçirmeniz size avantaj sağlayacaktır. Herkes tarafından kolaylıkla algılanabilecek doğru bir isim, sizi diğerleriden ayırt edecek profesyonel bir logo tasarımı ve koruma altına alınmış bir marka bu süreçte derin ve sağlam temeller atılması anlamına gelecek.

Markanıza uygun bir alan adı seçimi sıranın web site tasarımına gelmesi için için iyi başlangıç olacak.

Merkez nokta: Web Site Tasarımı

Reklamlarınızı televizyonda, gazetede, radyoda da yayınlayabilirsiniz ama artık neredeyse bütün reklamların tek bir varış noktası var. Web siteniz artık sadece dijital kimliğiniz değil, aynı zamanda işletmenizin imajı. İşletmenizi, ürün veya hizmetlerinizi en iyi şekilde temsil edecek kurumsal web sitesi tasarımı için saatlerinizi, günlerinizi belki de aylarınızı ayırmanız gerekebilir. Bu zaman harcamak değil, geleceğe yatırım olacak. Çünkü bundan sonraki işi siz değil web siteniz üstlenecek. Sizin uzun emekler sonucu hazırladığınız tek bir sunumu dünyanın heryerinde milyonlarca kez tekrarlama kapasitesine sahip olan web siteniz yapacak.

Hazırladığınız profesyonel görseller ziyaretçilerin ilgisini çekerken, yazdığınız güçlü argümanlar onları ikna etmeye çalışacak. Bu süreçten sonra daha fazla teklif vermeye başlayabilirsiniz veya siparişler hızla artabilir. Belki de arkadaşlarınız işletmenizin web sitesini incelerken size daha fazla saygı duymaya başlayacak veya yeni iş pozisyonları için daha iddialı adayların başvurmaya başladığını gözlemeleyeceksiniz. Başarıı bir SEO stratejesi ile desteklenmiş bir web sitesi hedef kelimelerde üst sıralarda görünmenizi sağlayarak sektör içerisindeki otoritenizi güçlendirecektir.

Dijital pazarlama adımlarını marka & kurumsal kimlik, web site tasarımı & seo ve internet reklamcılığı şeklinde 3 aşamada değerlendirirsek bu aşamada başarılı web sitenizin daha fazla ziyaret alması için farklı yöntemlere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Sıradaki Adım: Kontrol

Web sitenize trafik çekecek platformlar çoğu zaman dijital pazarlamanın tamamı gibi düşünülse de durum biraz farklı. Web sitenize trafik çekecek seo, arama motoru reklamları ve sosyal medya reklamları dijital pazarlamanın en önemli adımlarından biri. Ancak unutmamalıyız ki bu sürecin başarısı bu yöntemlerle web sitenize gelecek ziyaretçilerin davranışlarına bağlı. Bu nedenle reklam sürecinizden önce web sitenizin ziyaretçilerinizi ağırlamak için kusursuz durumda olduğundan emin olmalısınız.